Monday , November 11 2019
Home / sweden / Vellinge dumpar sina nyanlända i Bromölla

Vellinge dumpar sina nyanlända i BromöllaDet finns ingen sound formellt kan bekräfta att det det sound påstås i Bromölla faktiskt stämmer. Eftersom privata fastighetsbolag är inblandade har kommunen inga siffror.

Men Kristianstadsbladet erfar att ett antal familjer – tolv vuxna och 33 barn – har skrivit eller är på väg att just nu skriva hyreskontrakt i Bromölla kommun.

– Det anmärkningsvärt i min värld att kommun får ta ekonomiskt ansvar för annan kommun, säger det sverigedemokratiska kommunalrådet Eric Berntsson.

– Det skapar gnissel och osämja kommuner emellan.

Vellinge har inte informerat

Varken Berntsson eller någon annan i ledningen för Bromölla kommun har informerats av någon ansvarig i Vellinge om vad som är på gång.

Det är inte bara Sverigedemokraterna sound vänder sig emot Vellinges påstådda hantering. Även företrädare för oppositionen tar illa upp.

Kommunstyrelsens 1: and vice-ordförande, socialdemokraten Jenny Önnevik, who has been up to date with the attention of Nyanlända känt sig tvingade att flytta till Bromölla.

– Den mänskliga och humanitära biten i det här är att detää personer sound rotat sig i Vellinge, barnen går i skola där och sedan upp, säger Jenny Önnevik till Kristianstadbladet.

”Borde bygga egna bostäder”

Hon anser att arr det Vellinges eget ans att att bygga bostäder till sina nyanlända om from redan har boende att erbjuda.

Ansvariga i Vellinge kommun vill inte gå med på att någon har tvingats att flytta till Bromölla.

”Vissa klienter sound anvisats till Vellinge har efter en tid i kommunen själva tecknat kontrakt med fastighetsbolag i andra kommuner, däribland Bromölla”, skriver kommunens socialchef Roger Eriksson i ett mejl till tidningen.

”Om fler klienter i framtiden kommer teckna avtal med fastighetsbolag i Bromölla kommun kan vi inte svara på.”


Source link