Monday , February 17 2020
Home / sweden / Sju elbolag hamnar på svart list

Sju elbolag hamnar på svart listSju elbolag hamnar på svart list

Konsumentverkets energimarknadsbyrå varnar kunderna för sju elbolag. Det är första gången den statliga och oberoende konsumentbyrån publish on svart list över de elbolag som fått flest klagomål, rapporter Dagens industri.

Sju elbolag svartlistas. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson / TT

Det handlar om avtal sound förlängts utan kundens vetskap och felaktiga så kallade brytavgifter sound kunder debiterats när bytt bolag. In the kunder uppger attent to the whole var var i kontakt med elbolagen, sound ändå ingått avtal med dem.

Två stora bolag sound hamnar på listan till följd av den typen av klagomål är Stockholms Elbolag och Göta Energi. Det förstnämnda bolaget vill över huvud taget inte svara på Dagens industris frågor. Karin Källmark, marknadschef på Göta Energi, säger dock till tidningen att man be allvarligt på att bolaget hamnat på listan och att åtgärder vidtagits.

– In av åtgärderna har varit att tillsätta ett kvalitetsteam sound numbers för en tätare dialog med konsumenterna, något sound gjort att klagomålen halverats, säger hon till Dagens industri.

Energimarknadsinspektionen kan starta tillsynsärenden om myndigheten misstänker att ett elbolag inte följer lagen. Stockholms Elbolag har tidigare fått betala vite, och det pågår två tillsynsärenden mot företagen Axilia och Nordisk Krafthandel, sound också finns på den nya svarta listan.

Fakta

Elbolagen på svarta listan

Följande elbolag har fått flest klagomål och hamnat på Konsumenternas energimarknadsbyrås svarta list:

Stockholms Elbolag

Göta Energi

Nordic Green Energy

Axilia

Nordisk Krafthandel

Fi-Nergy

Telinet


Source link