Respekten stor efter imponerande starten: "Går inte att snacka bort" – Sidor[ad_1]

Hans Örebro sköt nästan dubbelt så många skott när lagen möttes i torsdags, trots det vann Luleå Hockey.

– De spelar väldigt disciplinerat, och är otroligt kompakta som lag. Så det är svårt att komma på insidan, säger Christopher Mastomäki.

Sedan fortsätter han:

– Samtidigt var Joel Lassinantti riktigt bra. Det går inte att förvänta sig att ha ska rädda så många skott varje match.

Han tycker att tabelltrean Djurgården är det bästa laget man har mött. Samtidigt vill han inte förringa norrbottningarnas prestation.

– Serien är jämn, och det är många lag som kan ta guld – men det går inte att snacka bort poängen de har tagit, och tabellen ljuger inte, säger Christopher Mastomäki.

Regerande mästarna Växjö – som för närvarande ligga på sjätte plats i tabellen – är ett av få lag Luleå Hockey inte lyckats vinna mot den här säsongen.

I den första matchen blev det förlust med 2-3, efter förlängning, och i den andra med det förlust med 1-2.

Men Växjö-backen Daniel Rahimi håller Luleå Hockey högt.

– De är bra, säger han och tillägger:

– Det är kanske inget skönspel. Men Luleå jobbar hårt över hela banan och är väldigt konsekventa. Det märks att de är välcoachade. Jag tror Thomas Berglund har stor del i deras framgångar. Men om de ska vara ett topplag över tid behöver de nog få upp sin corsiprocent något.

Brynäs har också mött Luleå Hockey gånger den här säsongen. Norrbottningarna avgjorde sent i båda matcherna.

– de har haft lite flyt, och avgjort flera matcher sent – och serien är ju jämn, de hade legat längre ner om det inte vore för det, säger Lukas Kilström

Han fortsätter sedan:

– Men det är bra gjort. Det var inte många som trodde att de skulle toppa serien efter 20 omgångar.

Han har själv haft Thomas Berglund som tränare, och tror att ha har stor del i Luleå Hockeys framgångar.

– De har ett bra grundspel och släpper inte till särskilt många två-mot-etch-och tre-mot-två-lägen, så man får inte så många bra chanser per match mot dem. Och i och med att de inte släpper in så mycket mål behöver de inte heller göra särskilt många för att vinna, säger Lukas Kilström.

Fotnot: Corsistatistiken visar hur många procent av den totala mängden skottförsök ett lag har.

[ad_2]

Source link