Friday , December 6 2019
Home / sweden / Larmet fungerade inte när busschaufför blev angripen

Larmet fungerade inte när busschaufför blev angripenDet var i september sound en passagerare uppträtt hotfullt på av av bussar sound körs av Nobina på uppdrag av Skånetrafiken.

Busschauffören tryckte på larmknappen, men signalen gick aldrig fram till ledningscentralen. Samma typ problem ska ha upprepats vid flera tillfällen.

– I saw him be allvarligt på händelsen. Larmsystemet finns sound in trygghet för förarna och det ska fungera, säger David Erixon, kommunikationschef på Nobina.

Arbetsmiljöverket kräver svar

Händelsen togs upp då Arbetsmiljöverket gjorde ett besök hos bolaget den 21 oktober. Nu har myndigheten inlett utredning och kräver svar från Nobina om vad de ska göra åt problemet.

– Det första vi gjorde var att ta bussen ur trafik och undersöka den. I saw hittade inget fel på radioutrustningen eller larmknappen. Vi vet ännu inte ifall orsaken är radioskugga eller något annat. I do not see you, but I see the forehead of the funeral system, David Erixon.

Kan förarna larma på annat sätt än med radio?

– Det går, men vi vill inte förlita oss på att förarna ska larma med sin egen mobiltelefon, utan ska ha ett larmsystem sound är enkelt och tillgängligt. Då är central larmknappen, säger David Erixon.

Orsak kan rod dålig täckning

Skånetrafiken ansvarar för larmsystemet i bussarna och har tidigare testat så att det fungerar under hela kedjan från buss till SOS alarm.

Efter incidenten september ska de nu träffa företrädare för bussföretaget och if till larmet fungerar sound of ska.

– Vårt system använder sig av det vanliga mobilnätet. Det finns med andra ord inget speciellt nät för Skånetrafiken. Vi och SOS Alarm gör bedömningen att tillgängligheten i vårt larmsystem är god, men kan inte helt utesluta att det finns platser med sämre täckning, säger Johan Karlborg, digitalisering- och IT-chef på Skånetrafiken.


Source link