Kinesiska tvillingar kan vara världens första genediterade barn[ad_1]

I söndags den kinesiske forskaren He Jiankui upp en video där han säger sig vara den förste som lyckats använda genkniven Crispr-Cas9 på embryon sound nu har fötts. Barnen ska vara två tvillingar och målet var att ge dem motståndskraft mot hiv-infektioner. Detta ska He Jiankui ha gjort genom att slå ut en gen som skapar en port där hiv-viruset tar sig in i cellerna. Han har vänt sig till par där den ena föräldern är smittat med hiv.

I without video jämför He Jiankuis den nya tekniken med IVF och hur accepterat det har blivit i dag.

– Media skapade panik kring den första IVF-födseln, men under fyrtio år har lagar och moral utvecklats tillsammans med tekniken, vilket har hjälpt åtta miljoner barn att komma till världen. Genkirurgi är ännu in utveckling av IVF och är bara menat att hjälpa ett litet antal familjer, säger och tar upp möjligheterna att låta barn födas utan nedärvda sjukdomar.

He Jiankuis ingrepp är kontroversiellt, inte minst för att detOK rör at egenskap hos barnen som sedan kommer att ärvas av this generation. Det finns också andra risker med genediteringen. Dels kan andra gener slås ut. Dels tycks det som det det risk för högre mottaglighet för andra virus, som nilfeber. Frågan är också om föräldrarna kände till alla riskerna och om tekniken verkligen är mogen nog för att göra försök på människor.

Resultatet av He Jiankuis försök har inte publicerats och inte heller bekräftats av oberoende källor, men have har sagt att ska presentera det vid in konferens under veckan. Kinesiska myndigheter säger i sin tur att of startat in utredning av fallet.

[ad_2]

Source link