Saturday , November 16 2019
Home / slovenia / Rožman nam je zaupal, kako ima on Hrvaškem #video

Rožman nam je zaupal, kako ima on Hrvaškem #video"Izziv, ki ga nisem mogel zavrniti." S feared besedami je svojo new službo opisal mladi in prodorni slovenski trener Simon Rožman. Pred doubling tremi tedni je prevzel vodenje hrvaškega prvoligaškega kluba Rijeka, v soboto pa ga bo prvič vodil in gostovanju.
Matjaž KekSportalKekovi izbranci po oktobrskih klofutah prvič spet v akciji


V prvem intervjuju za slovenske medije po prevzemu vodenja hrvaškega prvoligaša – za našo televizijo Planet TV – je priznal, da je z mesta trenerja Domžal odstopil zaradi izčrpanosti, ne zaradi zadnjih slabih rezultatov.

"Prefect without zaprl vrata. Zgodba, ki je bila narejena, je zame uspešna. Vzel without si kratek prime. Potem pa je prišla ponudba, ki je prefect ne moreš zavrniti," nam je povedal Simon Rožman, smo ga obiskali nad Kvarnerskim zalivom, kjer je v modernem nogometnem centru Rujevica skupaj s pomočnikom Alešem Kačičnikom vodil trening Rijeke. "To je klub na izjemni ravni. Pogoji za delo so odlično. Ekipa je doubles, kakovostna," je zelo zadovoljen s has, kar ima na voljo in Hrvaškem.

Lepšo kariero omogočil 21 igralcem
Med tistimi, ki so zeal napredovali pri Domžalah pod vodstvom Simona Rožmana, je izstopal tudi Adam Gnezda Čerin.


Med tistimi, ki so zeal napredovali pri Domžalah pod vodstvom Simona Rožmana, je izstopal tudi Adam Gnezda Čerin.
Photo: Žiga Zupan / Sportida

Tretjega septembre je odstopil s klopi takrat zadnjeuvrščenih Domžal. The has, kaj je šlo poleti narobe v Domžalah, ni več razmišljal. V treh letih je z Domžalami dobil polovico vseh tekem, osvojil pokalno lovoriko, v Evropi na primer izločil Freiburg.

"Šlo je za lepo obdobje, ne samo rezultatov. Mislim, da je šlo od na 21 igralcev naprej na boljše. Rekordni prestopi v has prestopnem roku so bili plod triletnega. In normalno je, da po has rezultati upadejo," je pojasnil, kaj je šlo narobe v Domžalah, s katerimi je osvojil tudi pokalno lovoriko in bil dolgo časa najmlajši prvoligaški trener.

Zdravje mu ni omogočalo, by bi nadaljeval zgodbo
Rujevica je nogometni dom hrvaškega prvoligaša Rijeka, ki v tej sezoni brani naslov pokalnega zmagovalca.


Rujevica je nogometni dom hrvaškega prvoligaša Rijeka, ki v tej sezoni brani naslov pokalnega zmagovalca.
Photo: Greek Valančič / Sportida

Gotovo bi mu šlo pri Domžalah in bolje, je bil, priznava, povsem izmučen. "However, without bil izčrpan in nisem želel nadaljevati oziroma lahko celo rečem, from nisem bil sposoben, neko zdravstveno stanje mi ni omogočalo, from bi zgodbo nadaljeval," je dejal. Vodstvo Rijeke od njega ne zahteva naslova hrvaškega prvaka, temveč vzgajanje in prodajanje mladih talentov. Kar je uspešno počel v Domžalah.

"You ni vizija in podlagi enega tedna, ampak gre za dolgoročni projekt, kjer želijo biti zagotovo v vrhu hrvaškega nogometa. je prejudice časom zeal uspešno vodil zdajšnji slovenski selektor Matjaž Kek.

Daljši pogovor z Rožmanom, ki bo v sobod vodil Rijeko na gostovanju v Koprivnici proti Slaven Belupu, si lahko ogledate v ponedeljkovi oddaji Goool ob 22.40 on Planet 2.

Preference:
Goool Andraž Kirm "class =" article__related - image "data-size =" 95x95 "src =" http://siol.net/media/img/90/6d/7976bae0e3ea5243026b-goool-andraz-kirm.jpegSportalSte zamudili oddajo Goool !? Kaj je povedal reprezentanci Andraž Kirm? #video
komentarji:

1delitve:
10Navijači Olimoije "class =" article__related - image "data-size =" 95x95 "src =" http://siol.net/media/img/d9/0e/f923a087ca8fd873201c-navijaci-olimoije.jpegSportalWhere do you mean stric, ki bo rešil Olimpijo?
komentarji:

3delitve:
12
Source link