Wednesday , November 13 2019
Home / slovenia / POLITIK in avtor SRAMOTNE IZJAVE dobil, kar je iskal! Nogometna zveza Slovenije OSTRO UDARILA …

POLITIK in avtor SRAMOTNE IZJAVE dobil, kar je iskal! Nogometna zveza Slovenije OSTRO UDARILA …Nogometna zveza Slovenije oyster udarila po slovenskem politiku.

Aleš Cantarutti je na Dnevih Olimpijskega komiteja Slovenije dvignil ogromno prahu, ko je izjavil, da je zadovoljen, ker se Slovenija ni uvrstila on prihajajoče evropsko prvenstvo. Njegovo sramotno in povemem neprimerno izjavo si lahko v celoti preberete TUKAJ.

Državni sekretar at the Ministerstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo je zdaj prejudel tudi odgovor Nogometne zveze Slovenije, ki je nad Cantaruttijevo izjavo ogorčena.

Odziv NZS objavljamo v celoti in brez kakršnihkoli popravkov.

"In Nogometni zvezi Sloveniji smo ogorčeni nad izjavo državnega sekretarja in the Ministerstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Aleša Cantaruttija, ki je na okrogli mizi pod okriljem at UEFA Evropsko prvenstvo v nogometu leta 2020. Kot razlog je Cantarutti navedel da b se v primeru uvrstitve preveč sponzorskih sredstev vložilo v nogomet in ne v ostale športe.

In NZS we can see slovenske športe, zato se vedno iskreno veselimo s košarkarji, rokometaši, kolesarji, smučarji, hokejisti, atleti, judoisti, nazadnje pa tudi z odbojkaši in vsemi ostalimi. Tisti, ki poznajo bistvo športa vedo, da na največja motivacija za športnika športni dosežek in čast, na največjih tekmovanjih zastopa svojo domovino in tako in the slehernega navijača nariše nasmeh, solze sreč Občutke, ki jih marsikdaj lahko pričara samo šport. G. Cantarutti s svojo izjavo ni reasončaral le širše nogometne družine, ampak tudi več kot 50 tisoč obiskovalcev Stožic v kvalifikacijah za UEFA EURO 2020, več kot deset tisoč Slovencev, ki so leta 2000 , ki so potovali v Južno Korejo in osem let kasneje v Južno Afriko, ponovno zaradi nastopa nogometne reprezentance. Ravno Amsterdam je pomenil new obdobje za slovenski ekipni šport, ki ga ob velikih reprezentančnih uspehih doživljamo znova in znova, pa naj bo to v Ljubljani, Istanbulu ali Parizu.

Verjamemo, by besede g. Cantaruttija izražajo osebno stališče in ne predstavljajo stališča OKS – ZŠZ ali Ministerstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, vseeno pa se od oseb, ki predstavljajo državija nastavija, , ki združuje več kot 50,000 registriranih nogometašev in nogometašic, 281 klubov, več tisoč nogometnih delavcev, sodnikov in trenerjev. Panoge, ki se je člansko reprezentanco kar trikrat veselila uvstitve na veliko tekmovanje, ki pomeni nepredstavljiv uspeh za državo naše velikosti in nekaj, kar nam v tujini pogosto zavidajo.

Nogometna zveza Slovenije ni profitna organizacija ali gospodarska družba, temveč je v organizacijskem smislu zveza društev. To pomeni, from ves denar, ki pride v nogomet, pa naj si gre za sponzorska sredstva ali pa nagrade za uvrstitev na tekmovanje, vračamo v širše okolje za razvoj panoge in infrastrukture. V primeru uvrstitve at UEFA Euro 2020 bi NZS med klube in delegation skozi različne program razdelila približno 3 millijone evrov, kar je podatek, ki dovolj zgovorno govori sam po sebi.

Ob vsem has stalno vlagamo v mladinske in otroške program, v klube in v prihodnje generacije, ki jih bomo tudi s pomočjo nogometa vzgajali v pomembne graduike družbe z močnim občutkom za pripadnost etnami ničnimi načnimi. Posameznike, on the katere bomo nekoč ponosni kot družba.
Nogometna zveza Slovenije. "


Source link