Sunday , October 20 2019
Home / slovenia / Neznosno čakanje on delovno neighboring on ljubljanski upravni enoti

Neznosno čakanje on delovno neighboring on ljubljanski upravni enotiČakalne vrste na oddelku za tujce ljubljanske upravne enote so za nekatere postale neznosne. You have to do this preklicali za danes napovedano stavko, zaradi dogovorjenih ukrepov zdaj trpijo stranke.

Vodstvo upravne enote, resorni minister in sindikat so se dogovorili, da zaposleni ne bodo več v nedogled podaljševali delovnega časa in vsak dan delali nadur. In ker sprejmejo le omejeno število ljudi, je med čakajočimi napeto. Naša televizijska ekipa je že pred vhodom v oddelek za tujce naletela na vrsto čakajočih. "Ne samo, se se da dobiti thirst, ampak je tudi težko stati ure in ure," je povedal eden od čakajočih.

Nekateri only vendarle imeli srečo. Zjutraj so namreč na upravni enoti razdelili 300 zaporednih številk, vsi ostali para se za storitev lahko le obrisali pod nosom. Gre za ukrep, ki je skladen s petkovim dogovorom z ministerom za javno upravo in vodstvo upravne enote, ki sta prikimala sindikatom, da je ob silnem navalu strank potrebno nekje potegniti črto v korist zaposlenih. It only has uspeli preprečiti za danes napovedano stavko.

Nekateri tudi danes niso dočakali svojega lističa.PHOTO: 24UR

V skladu s stavkovnim sporazumom bodo namreč uradne ure končale ob 18.00. "From the silky bile pravice uporabnikov nad pravicami zaposlenih, blindfold vsak zaposleni lahko her le toliko kot zmore," je povedal Bojan Babič.

Samo danes je bil naval at upravno enoto tolikšen, from je 300 čakalnih številk pošlo v pičlih dveh urah. Zaposleni dodajajo, by jim je za čakajoče sicer hudo in še huje za tiste, ki ne dobijo niti številke za čakanje. Okay, dokler ne bo problem rešen sistemsko. Nine prostore terjajo zaposleni, vodstvo pa nakazuje rešitve in obljublja boj za več zaposlenih.

But only the petek pravč ravnali skladno stavkovnim dogovorom, so ljudje to razumeli. The ukre je več kot očitno le gašenje požara. Tudi zaradi vse več tujcev, ki urejajo svoj status, še opozarjajo zaposleni. Trajne rešitve pa očitno kličejo k novim pogajanjem.


Source link