Thursday , November 14 2019
Home / slovenia / "Nekdo je očitno želel preprečiti, from the bi poostrili boj proti ekstremizmom"

"Nekdo je očitno želel preprečiti, from the bi poostrili boj proti ekstremizmom"Director Sove Rajko Kozmelj je v intervjuju za Mladino zavrnil očitke the spornosti zaposlitve znanke premierja Marjana Šarca. Iz je je skrb zaradi možnosti zlorabe parliamentarega nadzora, predvsem ko ko za odkrivanje ekstremizmov. Pri has je prst usmeril v Žana Mahniča iz SDS. The pozivih k odstopu pa Kozmelj pravi, from ne bo popuščal.

Glede zaposlitve konkretne uslužbenke on Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova) je Rajko Kozmelj med drugim dejal, by je niso zaposlili prek javnega razpisa, kot je to po novem v navadi, "ker je do te zaposlitve prišlo, preden smo uvedli nova pravila". Zatrdil je from pred njeno zaposlitvijo o njej ni govoril s predsednikom vlade ali njegovim svetovalcem za nacionalno varnost Damirjem Črnčecem.

"Državni organi imajo samo tiste pristojnosti, ki jim jih določa zakon"

In polemiko the parliamentary pristojnosti Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) je dejal, da je odvetniška pisarna Vrtačnik, ki je pripravila mnenje za predsednika Knovsa Mateja Tonina, povsem spregledala 13. člen Zakona the parliamentary nadzoru obveščevalnih in varnostnih služb, iz katerega izhaja of the imajo državni organi samo tiste pristojnosti, ki jim jih izrecno določa zakon.
Matej ToninNoviceTonin bo previewjal tudi zaposlitev snahe Ljudmile Novak on Sovi
komentarji:

8thdelitve:
5thPojasnil je, inšpektorat lahko vpogleda v kadrovske map, podobno kot lahko računsko sodišče provide for uporabo posebnih sredstev, and no more pa tega predictjati parlamentarna nadzorna komisija. "Vsak ima svojo pristojnost in poanta nadzora je ravno v has, da je ta razdeljen na več institucij."

Information if you are Knovsa only if you see the pojavile v javnosti

The uhajanju podatkov v javnost je izpostavil, da so informacije, the katerih so razpravljali na seh Knovsa, večkrat pojavile v javnosti. See what bile razkrito ime uslužbenke in vprašanje je, pravi Kozmelj, there bo sploh še lahko delala pri Sovi. He has je izrazil bojazen, from je mogoče na tak način obstoječi parliamentary institute nadzora zlorabljati.

"Elieleli so preprečiti, from bi poostrili boj proti ekstremizmom"
Maan Mahnič


Photo: STA

Konkretno ga skrbi možnost izdaje informacij, s has pa omejevanja razkrivanja ekstremističnih skupin. "It is good for me to double the double, the best of the pomembnih ugotovitev, relevant to all nationalities in the political field," je opozoril.

Spomnil je na predlog o krepitvi pooblastil Sove, ki je bil umaknjen iz resoluiione varnosti nacionalni. "Nekdo je očitno želel preprečiti, from bi poostrili boj proti ekstremizmom," je dejal in dodal, from ne ve, "ali je bilo zgolj naključje", from je bil prav član Knovsa tisti, ki je predlagal izbris teh določ So je za poslanca SDS Žana Mahniča, ki je po Kozmeljevih besedah ​​hkrati nasprotoval tudi uvedbi strokovnega nadzora.

V sete tudi smo tudi on Siol.net že razkrili povezave članov SDS in skupine Generacija identitete, ki v Evropi velja za skrajno desno in prepovedano organizacijo.
Generacija Identitete "class =" article__related - image "data-size =" 95x95 "src =" http://siol.net/media/img/49/76/c946094f8eca393259e8-generacija-identitete.jpegNoviceGeneracija identitete: skrajno gibanje, ki je z volitvami v Sloveniji dobilo nov zagon
komentarji:

99delitve:
326Ob tem je dejal, from poslanci nimajo ustreznih strokovnih znanj za vsa področja delovanja Sove. "To noben nadzor, to my parliamentary komisiji to be vrata v prostor, to kjer potem vidijo naprave," je navedel.
Sova


Photo: STA

Glede pooblastil je dodal še, da Ima Sova v primerjavi z ostalimi službami v Evropi zelo okrnjen mandat. When he was a pridobiva podatke the slovenskih državljanih, he priz zadevi hated to make tujino. "Če recimo Janez sodeluje z Istvanom iz Madžarske in če sumimo, pripravljata dejanje nasilnega ekstremizma ali teroristični napad, lahko na primeru delamo.

Glovan varovanja gospodarskih interesov države je glede prodaje Mercatorja zadolženemu Agrokorju in Adrie Airways špekulativnemu nemškemu skladu dejal, da Sova "v obeh navedenih zadevah sproti in ažurno, z vsemi zmogljje

Glede prisluhov v arbitražni aferi pa ga skrbi, "from nekateri subjekti v Sloveniji by naročilu in zelo verjetno za plačilo iz tujine delujejo proti interesom države".

Kozmelj je sicer postal dirktor v času večmesečne stavke. Kot pravi, je bilo razlogov zanjo več, med njimi neupoštevanje agencije.


Source link