Saturday , November 16 2019
Home / slovenia / Navdihnila ga je genialnost narave… in inženirjev – Tehnozvezdje

Navdihnila ga je genialnost narave… in inženirjev – TehnozvezdjePR

13. oktobra 2019 ob 08:56

Evolucija pametnih telefonov je v osnovi enosmerna, saj pametne tehnologije vse bolj prevladujejo. Huaweieva družina naprav »P« ne pomeni le izboljšave, ampak precej več, kar simbolizirajo štiri zadnje kamere. Najbolj pomembno pa je, dajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj.

Pametni telefoni niso niti malo podobni mobilnikom izpred desetletja, naprava z mikrofonom, zvočnikom, tipkami in anteno. And dolphin jih tudi ne uporabljamo več samo za telefonske pogovore. Opredeljujejo jih zasloni, ki so iz leta v leto vse večji in z vse bolj ozkimi robovi. Zaslon pametnega phones Huawei P30 Pro je skoraj dosegel popolnost, saj spredaj nima niti odprtine za zvočnik. Huaweieva akustična zaslonska tehnologija pa ne zagotavlja le udobja, ker prilagaja hrupu okolice, več svobode daje tudi oblikovalcem. Zaradi no je lahko zgornji rob tanjši. Najbolj impresivno pa je raztezanje in upogibanje zaslona ob straneh. Zahvaljujoč upogljivi tehnologiji OLED je kot velik zaslon brez »okvirja«, z naravno in ergonomsko obliko, ki je videti, kot bi jo desetletja oblikoval puščavski veter ali voda gorskega potoka. Huaweievi inženirji only if it is potrudili ujeti kanček genialnosti narave, preproute in nežne formme neskončno vsebine.

Pogled skozi ozvezdja

Navdih oblikovalcem so bile med drugim tudi ozvezdja, ki krasijo nočno nebo. Leče in bliskavica zadnjih kamer spominjajo in Veliki voice, ki ponoči osvetljuje in organizira svet. Lepota narave pa je navdihnila tudi barve ohišji. Klasično črno je v tonu »polnočne črne« površine jezera, ki odseva zvezdno svetlobo. Ljubiteljem svetlih odtenkov bo zagotovo všeč barva dihajočega kristala, saj je osvežujoče modra, zračna in kristalno čista. Lepoto sončnega vzhoda ponazarja barva Jantarjevega sončnega vzhoda, barva severnega sija pa odraža odsev čudovitega naravnega pojava, ki ga lahko občudujejo prebivalci severnih predelov planet.

Tudi za dve novi barvni shemi je bil navdih najden v naravi. Z globoko, mistično modro, ki spominja na v morju odevajoče nebo, in megličasto barvo sivke, podobno plaži pod sončnim zahodom, Huawei odkriva nine možnosti in daje mobilni estetiki presenetljiv have eleganten svež vidity. Z uporabo dveh različnih tekstur doseže gladek prehod med svetlečim in mat odtenkom ter ustvari intenziven vizualni učinek, ki odpravlja težave velikega steklenega hrbtišča.

Pametni telefoni is idealni tudi za zajem neverjetnih pogledov, zvezd na nebu, glasbenega izvajalca, nogometašev on terenu in seveda prijetnih zabav. Huawei P30 Pro ima štiri kamere. Sprednja selfi kamera i tipalo ločljivosti 32 milijonov slikovnih pik, glavna zadnja pa 40 milijonov. Nadgrajujeta ju kamera z ultra širokim pogledom (20 MP) have kamera s teleobjektivom have 5-kratno optično povečavo (8 MP). Beseda »pro« v imenu v resnici pomeni »profesionalno«, zgodba zase for so objektivi, ki jih je Huawei razvil skupaj s strokovnjaki nemškega podjetja Leica. From bi videli, kako čudovite is only photograph, ni treba posedovati strokovnega znanja. Dovolj je, from vzamete phon v roke in narediti nekaj fotografij.

Vidi več, kot vidi človeško oko

Innovative glavna kamera pametnega phones Huawei P30 Pro je opremljena s tipalom SuperSpectrum, optično stabilizijo slike, svetlima objektivoma (f / 1.8 oziroma f / 1.6), za fotografiranje tudi v ne najbolj idealnih svetlobnih razh. Everything popolni feared. Kjer drugi pametni telefoni vidijo le temo, obligation in sence, posname jasne fotografije. Skrivnost je v tipalu, lečah in filtru. Tipalo ima namreč popolnoma nov barvni filter, ki blokira manj svetlobe, zato ga doseže tudi of 40 odtokov več. Poleg tega je občutljivost ISO dosegla 409600. To pa ni zgolj dodelava, izpopolnjevanje tehnologij, temveč revolucija v digitalni fotografiji. Tehnološki preboj je tudi 5-kratna optična povečava. Huaweievi inženirji so našli način, kako zaobiti zakone fizike in namestiti zmogljiv teleobjektiv v tanko ohišje. Uporabili periskop s prizmo, ki svetlobo upogne za 90 stopinj, zato so leče objektiva v ohišje vgradili vodoravno. 5-kratna kotna optična povečava ne bi bila dovolj, Huawei P30 Pro podpira tudi 10-kratno hybridno povečavo, ki ohranja barve, podrobnosti in kontrast have 50-kratno digitalno z minimalnimi izgubami na kakovosti fotografije.

Ohranite spomin in povrnite energijo

Vsestranskost in funktionalnost je opazna tudi pri bližinski fotografiji. Kamera z ultra širokim objektivom namreč omogoča ostrenje predmetov, ki so oddaljeni samo 3 cm. Širok kot je odličen tudi za portrete z izrazitimi osebami v ospredju ter učinkom zamegljenega ozadja. Fotografske zmožnosti pametnega telephones so nam vse bolj pomembne, kajti postale so osrednja naprava za dejavnosti na družbenih omrežjih, za snemanje selfijev ter hranjenje spominov iz potovanj in počitnic.

Da lahko nemoteno deluje in izpolnjuje svoje poslanstvo ima Huawei P30 Pro učinkovito in zmogljivo drum (4200 mAh) sposobno zdržati tudi dva dneva običajne uporabe. Funkcija hitrega polnjenja pa jo do 70 odstotkov napolni v samo v pol ure, in the primer med odmorom za kosilo. Prefect ga je tudi povezati z drugimi Huaweievimi telefoni in izmenjevati datoteke, energy v batter pa lahko s pomočjo obratnega brezžičnega deli z drugimi napravami. Pod zaslonom je optično tipalo prstnega odtisa, telefon pa lahko odklenemo tudi s funkcijo FaceUnlock; prepoznava obraza s sprednjo kamero. Varnost podatkov je na prvem mestu, dobri varnostni mehanizmi pa poskrbijo, da podatki na telefonu ne bodo padli v roke nepooblaščenih oseb. Poleg zaščite pred vsiljivci je pomembna tudi zaščita pred mehanskimi poškodbami, kot so udarci, voda in prah. On the srečo if Huawei P30 Pro ponaša s certifikatom IP68.


Source link