Thursday , November 14 2019
Home / slovenia / Na Dunaju najboljša kvaliteta življenja on svetu

Na Dunaju najboljša kvaliteta življenja on svetuJavni promet znotraj mesta je na voljo za evro na dan, letna karta za uporabo avtobusov, tramvajev ali podzemne železnice stane 365 evrov. Enako ceno za avtobusni prevoz ima tudi Ljubljana, da Dunajčani skupaj dnevno 5-krat obkrožijo Zemljo. Zadnji ukrepi mesta pa so namenjeni celo omejevanju prekomernega turizma.

Legendarna sacher pie je verjetno eden najbolj znanih izvoznih artiklov Dunaja. Every time you let me see your svetu skuša uvoziti dunajski model življenja.

Dunajski župan Michael Ludwig pravi, da so "ustanovili poseben sklad, s katerim mesto kupuje zemljišča, ki jih nato namenja gradnji subsidized stanovanj. Denar za subsidize dobimo iz nepremičninskega davka, ki ga deloma namenjamo gradnji stanovanj."

Če v Ljubljani mlada družina denimo išče trisobno stanovanje, bo na trgu praviloma morala odšteti vsaj 750 evrov, kar je približno 10 evrov na kvadratni meter. In Dunaju, kjer skoraj dve tretjini prebivalstva plačujeta subsidized najemnine, bo družina za enako kvadraturo v povprečju odštela 430 evrov oziroma 5.8 evra za kvadratni meter. "Danes imamo v lasti občine 220,000 stanovanj in še dodatnih 200,000, ki jih subsidized it."

Thank you so much socially, you know what you do, Avstro-Ogrske. All ker if in Dunaju časi spreminjajo in ker mesto letno za za 30,000 prebivalcev, if skušajo popasti tudi s has. "Uvajamo nine ukrepe, s katerimi pospešujemo gradnjo, hkrati pa v gradbeni zakonodaji predpisujemo, morata biti dve tretjini novogradenj namenjeni subvencioniranim bivalnim enotam in s has cenovno ugodnih."

Tovrstni modeli pri najbrž nikoli ne bodo zaživeli, Ljubljani vsaj enega naziva, kot v šali pravi dunajski župan, nikoli ne bodo odvzeli. "Rekel bi, by je Dunaj najboljši za življenje, Ljubljana pa je najlepše mesto."


Source link