Wednesday , November 13 2019
Home / slovenia / LMŠ ima novega generalnega sekretarja # vŽivo

LMŠ ima novega generalnega sekretarja # vŽivoPredsednik LMŠ Marjan Šarec bo za novega generalnega sekretarja stranke imenoval Tomaža Simetingerja, sicer kulturnika in direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Šarec je prepričan, da bo Simetinger dal nova energijo stranki, from bo znal balansirati med vsemi čermi, ki so v politiki in ki jih stranka lives prestati, from lahko obstaja. "Predicted if the postponed delovanju in gradnji stranke, pomembno se mi zdi, da je širok človek, odprtih misli in bo znal združevati različno misleče, kar je tudi temeljni cilj stranke."

V LMŠ nočejo biti ekstremisti in nikomur zapirati vrat

Kot je dodal, just sredinska stranka, ki združuje v svojih vrstah takšna in drugačna mnenja. Ne želijo biti ekstremisti, nikomur nezelijo zapirati vrat. "Prav je, da imamo tudi na mestu generalnega sekretarja stranke človeka, ki bo znal uravnavati vse te ideje in različna mišljenja. Kajti tam, kjer vsi mislijo this, tam ponavadi ni dobrih rešitev in sčasoma pride ti.

"Če na napadejo z mild in desne, potem je to dokaz, smo sredina"

Šarec je še povedal, by je sredina danes očitno zeal priljubljena in da bi si pred letom dni težko mislili, da se bo tudi s kakšnega drugega pola želel kdo premakniti v sredino. Verjame da da na pravi poti. "It is in the light of the light, so I can dokaz, from the same sredina. In imenovanje Tomaža Simetingerja potrjuje tovrstno zdravorazumsko usmeritev," je dodal.

Kdo je Tomaža Simetinger
Tomaž Simentinger


Photo: STA

Ethnologist in kulturni anthropologist Dr. Tomaž Simetinger je doma iz Črne na Koroškem, od 1. septembre 2018 pa je vodil Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik. Je član Alumni kluba Univerze v Ljubljani, gostujoči predavatelj na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani have on Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

V drugi polovici devetdesetih let 20. stoletja se je pridružil folklorni skupini v Črni na Koroškem, pozneje pa se je vključil v Folklorno skupino Emona v Ljubljani in nazadnje v Akademsko folklorno skupino France Marolt v ljublj Je avtor ali soavtor številnih odrskih postavitev, je zapisano na spletnih straneh Javnega sklada za kulturne dejavnosti.

Brane Kralj, dozdajšnji generalni sekretar LMŠ, je mor oditi zaradi posredovanja pri imenovanju direktorja družbe Uradni list. Predsednica nadzornega sveta Uradnega list Irena Prijović je namreč konec avgusta pristojnim institucijam, Slovenskemu državnemu holdingu (SDH) in protikorupcijski komisiji (KPK) prijavila pritiske Kralja.

Naročil naj bi ji, from država pričakuje imenovanje Šoltesa

Kot je dejala, naj bi jo namreč Kralj 21. avgusta poklical ter ji naročil from "država pričakuje imenovanje Igorja Šoltesa za direktorja Uradnega list, in zahteval poročanje o kadrovskem postopku njemu mime in pred kakršnokoli komunikacijo s SDH ".
Brane Kralj, Marjan Šarec "class =" article__related - image "data-size =" 95x95 "src =" http://siol.net/media/img/7f/0f/04632e51c314cd53192e-brane-kralj-marjan-sarec. jpegNoviceKralj sphere: if spomnite Petka, Dimičeve in ostalih? See you, all … #analysis
komentarji:

29delitve:
12Pravi, by je želel le povedati, by je Šoltes dober kandidat

Kralj je klic potrdil, dejal, from je Prijovićevi le "omenil, from bil bil Dr. Igor Šoltes lahko dober kandidat za direktorja Uradnega list. Obžalujem, from je gospa razumela to kot pritisk, kajti namen mojega klica je bil zol je nekdanji predsednik Računskega sodišča in kandidat DeSUS on evropskih volitvah po moji oceni dober kandidat za to mesto " Šoltesu se je takrat iztekel mandat evropskega poslanca.
Brane Kralj, Marjan Šarec


Photo: Twitter

Šarec je sicer v izjavah za javnost zatrdil, da za klic ni vedel, have presodil, da je Kralj ravnal naivno, neizkušeno in nepravilno in da klic ni bil primeren, da je "resnica nekje vmes in ni bilo tako brutalno".

Šoltes je po aferi svojo kandidaturo umaknil

Šoltes je sicer po odmevni aferi kandidaturo za delovno mesto umaknil, češ da "ne želi sodelovati v političnih igrah", direktor Uradnega mailing list Denis Stroligo.

Preference:
Marjan Šarec "class =" article__related - image "data-size =" 95x95 "src =" http://siol.net/media/img/85/8a/0641597839e1154780f1-marjan-sarec.jpegNoviceŠarec: Kralj ne bo več generalni sekretar, ravnal je zelo naivno
komentarji:

64delitve:
23Marjan Šarec "class =" article__related - image "data-size =" 95x95 "src =" http://siol.net/media/img/5c/d5/a963cb0ebd6ff211c1de-marjan-sarec.jpegNoviceKralj sphere: Šarec zanika, by je sekretarju naročil klic
komentarji:

11delitve:
6thIgor Šoltes "class =" article__related - image "data-size =" 95x95 "src =" http://siol.net/media/img/ag/51/cb9b91e39e5a326a1d7d-igor-soltes.jpegNoviceTo je državno podjetje, ki ga želi voditi Igor Šoltes
komentarji:

51delitve:
28
Source link