Friday , February 26 2021

Kobal ekskluzivno: Pridobil without pravice, gledališču častim deset predstav #video #ArgumentBoris Kobal je po izbruhu afere s plagiatorstvom prvič spregovoril za medije. V oddaji Argument in Planetu je govoril o tem, zakaj je po izbruhu afere tako dolgo molčal, kaj se je dogovoril z lastniki avtorskih pravic in kaj je ponudil celjskemu gledališču.

Boris Kobal, zoper katerega je Slovensko ljudsko gledališče (SLG) Celje podalo kazensko ovadbo zaradi plagiata komedije Profesionalci espe, je v oddaji Argument dejal, da se je po izbruhu afere znašel v vrtincu, iz katerega ni našel izhoda. Konec tedna bo prvič po izbruhu afere spet na odru. "Zavedaš se, da je tvoje bogastvo v publiki, Strah te je, tudi sram, Občutek je porazen, a ljudi bom poskušal znova nasmejati," je dejal.

Na vprašanje, zakaj je tako dolgo čakal z odzivom, je odgovoril, da je je skril, da ga ne zalotili, potem ko so ga že zalotili. Bil je v stiski in ni našel izhoda.

Kot je še povedal, je storil veliko neumnost. "Če mi bodo odpustili, jim bom hvaležen, če ne, jih bom razumel," je dejal.

Več iz oddaje Argument:
Igor Šoltes, Boris Štefanec, ArgumentNoviceUslužbenec KPK naj bi v Mehiki nadlegoval dve Brazilki #video #Argument
komentarji:

8delitve:
10Argument, Tanja Fajon, Franc Bogovič, Ivo Hvalica, Sebastjan JeretičNoviceVisoke plače, ki jih evroposlancem plačujejo obubožani državljani #video #Argument
komentarji:

5delitve:
14Dogovoril se je z avtorjevim sinom

Kot je še povedal Kobal, je stopil v stik s sinom avtorja Alda Nicolaja in se dogovoril za pravice, da to predstavo lahko še naprej igrajo. Kobal pa je zdaj priznan kot prevajalec tega dela. Kot je še povedal, je celjskemu gledališču ponudil, da mu "časti deset brezplačnih predstav".

Spregovoril je tudi o svoji stiski, depresiji, razočaranosti.
Boris KobalSiol PlusMiha Mazzini: Reševanje goljufa Kobala
komentarji:

133delitve:
3555Kobal je komedijo Profesionalci espe poslal na natečaj za izvirno slovensko komedijo leta 2017. V Slovenskem ljudskem gledališču Celje, kjer so komedijo premierno uprizorili v tej sezoni, so ugotovili, da gre za prevod dela The general proof (Generalka) italijanskega avtorja Alda Nicolaja. Gledališče je Kobala kazensko ovadilo, in tega so od njega terjali povrnitev 13 tisoč evrov gross, ki jih je prejel kot avtor sporne komedije.

Kobal se je v sredo v pismu opravičil. Kot je zapisal, ga je k temu prignala huda osebna stiska, v kateri se je znašel. Zapisal je tudi, da je avtorski honorar že vrnil.
Boris KobalTrendiKobal: V stiski without naredil največjo neumnost v življenju #video
komentarji:

100delitve:
228Boris KobalNoviceKobalov plagiat: na odrskih deskah tudi izvirna komedija zmagovalke natečaja #video
komentarji:

21delitve:
11ArgumentNoviceMakarovičeva o Kobalu: Gre mu samo za denar #Argument #video
komentarji:

56delitve:
338Boris KobalNoviceRazkrivamo Kobalove štiri vrstice, s katerimi je zaslužil 13 tisoč evrov #Argument
komentarji:

5delitve:
42
Source link