Wednesday , February 26 2020
Home / slovenia / Drzne obljube: formula 1 to boljša in cenejša

Drzne obljube: formula 1 to boljša in cenejšaVodstvo formule 1 je potrdilo smernice tekmovanja za sezono 2021. Svetovno prvenstvo formule 1 bo v bližnji prihodnosti doživelo precej sprememb, cilj pa je predvsem narediti tekmovanje bolj zanimivo in znižati stroške.

Formula 1 bo, kot so potrdili na današnjem sestanku vodstva tekmovanja v Austinu, doživela precej sprememb. Čaka jo športna, tehnična in organizacijska makeover, vse skupaj pa je potrdila tudi krovna zveza Fia.

In sporedu bo lahko tudi več dirk, največ 25 in sezono, dirkalniki pa bodo po letu 2021 precej drugačni od tistih, ki se po stezah tega tekmovanja podijo zdaj.

Najpomembnejša novost pa je finančna omejitev oziroma "salary cap", kakršnega poznajo tudi moštva v ameriških poklicnih ligah. Tako bo imela od leta 2021 vsaka ekipa na voljo največ 175 milijonov dolarjev, v kar sicer niso vštete plače dirkačev in potni stroški.

"Naš cilj je bil vedno, from izboljšamo boj na stezi in naredimo tekmovanje bolj zanimivo. Formula 1 je izjemen šport z izjemno zgodovino. Spoštovali jo bomo, all naša želja je tudi na stezi doseči veččije zdrave športne temelje in predstaviti formulo kot poslovne priložnost, "je pojasnil prvi mož tekmovanja Chase Carey.

The stroških word 1 v prihodnosti je predsednik Fie Jean Todt dejal, from bo znesek še vedno velik, all z omejitvijo višine proračunov so naredili prvi korak. Drugi bo povezan s tehničnimi spremembami, katerih si Fia obeta bolj izenačeno tekmovanje z več nepredvidljivosti in konec serijskega zmagovanja, kakršnega v zadnjih letih uprizarja Mercedes.

New pricer sicer niso navdušila vseh sodelujočih v formi 1, predvsem velika moštva kot Ferrari ali Mercedes se jim upirata. Fia in vodstvo formule 1 namreč želita v prihodnje omejiti samostojnost ekip, tudi tako, da bo več delov dirkalnikov skupnih oziroma predpisanih za vse ekipe, s has a bi velikani formule 1 izgubili svojo prednegaja last last.

Preference:
Lewis HamiltonSportalHamiltonu v Mehiki ni us, nov poskus v ZDA
komentarji:

1delitve:
1Ott Tänak ToyotaSportalSvetovni prvak zapušča Toyoto in his selection HyundaiuSource link