Friday , November 15 2019
Home / slovenia / Aplikacija namesto zdravnika? Neh.

Aplikacija namesto zdravnika? Neh.Britansko javno zdravstvo (NHS) uradno podpira aplikacijo Babylon, ki patient povezuje z osebnimi zdravniki, omogoča naročanje receptov in – na podlagi vpisanih simptomov oceni, katero bolezen ima uporabnik. Izkaže se, da ob enakih simptomih moškemu uporabniku izstreli 'morebitni srčni infarkt', ženski pa – 'napad panike'.

Aplikacija je 59-letnemu moškemu uporabniku, kadilcu, z zgodovino lažjih težav s srcem svetovala preached pr zdravniku, ker je verjetno nekaj narobe srcem, enako stari ženski kadilki z enakimi težami pa.

Je torej aplikacija Babylon, ki temelji na »umetni inteligenci«, odkrito šovinistična? Moškega pošlje k ​​zdravniku, žensko pa poskuša pomiriti s »pomiri dredges, samo malce živčna si, hormoni pač…«? Kot v svojem blog odgovarjajo avtorji aplikacije, nikakor ne. Let us live, from the današnja umetna intelligence to v resnici ni, ampak je v resnici vse le statistika, beri strojno učenje.

Medicinska statistika pač beleži, da se težave s srcem pri ženskah (večinoma) pojavljajo 15 let kasneje kot pri moških da da imajo ženske dvakrat bolj pogosto težave z anksioznostjo in se pogosteje srečuje z de Ker Fridge Magnet Babylon Dostop from the Vseh teh statistik, je razlika v obeh diagnozah logična. Ni pa seveda nujno tudi prava. Ker zna osebni zdravnik ugotoviti še kaj drugega kot »umetna intelligence«, ki brska po statistikah, bo slednji pred tovrstnimi systemai še kar nekaj časa v veliki prednosti.

Dokler ne bomo pod izrazom »umetna intelligence« začeli pojmovati kaj revolutionary novega, tudi skokovit napredek v procesorski moči računalnikov v prihodnosti ne bo pomagal.

Naroči is in redna tedenska ali mesečna obvest the novih prispevkih in naši spletni strani!
Prijava


Source link