Saturday , November 16 2019
Home / serbia / Sve flastere poklonićemo drugoj deci leptirima, drugarima and sapatnicima našeg sina

Sve flastere poklonićemo drugoj deci leptirima, drugarima and sapatnicima našeg sinaKAD UĐEM U TU SOBU, NAVIKLA SAM FROM JE ON U NJOJ, PA VIDIM PRAZNU STOLICU, PRAZAN KREVET, BRIZNEM U PLAČ! Majka dečaka-leptira: Sve flastere poklonićemo drugoj deci leptirima, drugarima and sapatnicima našeg sina

Ilustracija, Photo: Facebook Printscreen / Despot Lazić

Roditelji Despota Lazića, preminulog dvanaestogodišnjaka iz Bajine Bašte, podeliće skupe flastere koje su dobila kao donaciju deci oboleloj od this bolesti od koje je patio njihov sin.

Mali Despot, dečak leptir, premedu je prošlog petka at the Institutu za majku and deta u Beogradu usled slabljenja srca koje je izazvala bulozna epidemoliza, neizlečiva bolest od koje je od rođenja bolovao.

Photo: Facebook Printscreen

U dane kada je postjala kakva-takva šansa of dete preživi, ​​zahvaljujući donacijama Lazićima je uplaćen novac of bi mogli da kupe neophodne flastere za previjanje rana. Despot, nažalost, nije stigao of iskoristi tada kupljene flastere, smrt je bila brža. Njegovi roditelji sada žele from pomognu drugoj deci leptirima.

..

– Sve flastere poklonićemo deci leptirima, drugarima and sapatnicima našeg sina, namučenim leptirićima. Today's pomognemo koliko možemo jer su i nama mnogo pomagali – rekla je Despotova majka Sofija Lazić.

Iza Despota je ostalo 10 neiskorišćenih kutija sa po četiri list silikonskog upijajućeg flastera, jedinog flastera koji ne oštećuje kožu ne napravi nine rane na telu dece leptira.

– Kutija košta 32,000 dinara, nama je bila dovoljna za jedno previjanje, the Despota sam previjala svaki drugi dan. Eto koliko su nam ti flasteri bili veliki trošak. Znam koliko še naš poklon značiti roditeljima koji prolaze muku koja je na pratila od Despotovog rođenja. Savetujemo im from budu jaki, da se bore, da ih ne bude sramota da javno kažu šta ih muči i da se stide da traže pomoć. Zavoje, gauze, mrežice koje smo takođe koristili za previjanje ustupili smo Domu zdravlja iz Bajine Bašte – kaže Sofija.

Nesrećna majka je još jednom zahvalila svima koji su pomogli lečenje njenog sina, ali i ukazuje da bi joj srce bilo puno kada bi deca leptiri i udruženje "Debra Srbija", koje ih okuplja, imali staluu finanssk.

Sofija Lazić kaže da joj je teško posle Despotove smrti, najteže joj je da uđe u njegovu sobu.

Photo: Printscreen Facebook

– Ništa, love baš ništa nisam dirala u Despotovoj sobi. I don't have to do it. Samo ću brisati prašinu. Njegov kompjuter na radi kojem je obožavao da mikrofon, slušalice, sve je ostalo kao onog dana kada je počeo da natiče i kada je hitno morao da ode u bolnicu. Sve još miriše in njega. Despot je, iako bio sav u ranama, magnet lep miris. Kad uđem u tu sobu, navikla sam da je on u njoj, pa vidim praznu stolicu, prazan krevet, briznem u plač – kaže Sofija Lazić.

Ipak, Sofija je svesna from bude jaka, ima još jednog sina and sve from izdrži. Uvek, međutim, naglašava da sve što se njenoj porodici desilo i sve što su prživeli ne bi mogli da izdrže bez saosećanja toliko ljudi koji su im pomogli.

(Kurir.rs/Blic.rs)

Kurir

Author: Kurir


Source link