Sunday , January 17 2021

Friidretts-VM 2019 – Warholm-konkurrent raser etter tomme tribunerDOHA (Dagbladet): From oppsiktsvekkende tomme tribunene i Qatar ble mandag forsøkt forklart av anonym talsmann for arrangement sene tidspunkter, politisk boikott av Qatar i regionen og at arbeidsuka startet.

Ikke saves anonyme PR-maskineriet klarer is skjule at deton kontroversielle friidretts-mesterskapet and publikumsmessig katastrofe.

I går kveld løp Karsten Warholm æresrunden på and a merler mindre tomt stadion. Eller for a mere 40,000 tomme seter.

– Jeg er vant til å snakke med meg sav, så det var greit, sa Warhom på pressekonferansen i går kveld han ble spurt om den ensomme æresrunden.

Takket alle nordmenn

På et tidspunkt kuttet Warholm svingen på stadion, og gikk tvers over gresset useful in gjeng nordmenn are this igjen på motsatt side og hoiet.

– Det var faktisk noen nordmenn der, så jeg bestemte meg for å gå og si hei til alle nordmennene som har reist helt til Qatar. Men selvsagt, det var noe annet da vi var i London og det var 60 000 mennesker på tribunen. With my bare feet you will see. Samtidig, med gullet rundt halsen, kunne det ikke brydd meg mindre, jeg hadde strakt henda and været om det ikke hadde vært in sjel der, fortsatte han.

PARODI: Rune Bjerga leverer hysterisk parodi på Gjert Ingebrigtsen før av av sønnene hans skal løpe VM-finale på 5000 meter i Doha. Redigering: Mars Nyløkken Helseth.
Vis mer

Det er ikke bare Warholm sound har reactert på den manglende publikumsinteressen i Qatar.

Også sølvvinneren i går, Rai Benjamin, var skuffa over tribunelivet.

– Det var et ganske bra stevne, den skuffelsen jeg sitter igjen med publikummet og tilskuerne. Jeg tror at IAAF (det internjonale friidrettsforbundet) må ta vurdering av hvor vi skal arrangere said stevnene, for detaining a phenomenal mange utverver her sound fortjener all verdens støtte. They are savagely aware of my velvet bed and dagene from the first dagene, but they are very mediocre. Jeg hadde håpet at på en dag som dette, med en finale som dette at tribunene var fulle, sier Benjamin.

SPORTSNYHETENE: Karsten Warholm tok sitt andre VM-gull på rad i distansen 400 meter hekk. Video: NRK. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen
Vis mer

Frarøvet opplevelsen

Tross skuffelsen, var mandagskvelden den kvelden stemminga har vært best på stadion så langt. At hjemmehåpet Abderrahman Samba løp for gull mot Warholm og Benjamin, kan hatt en viss innvirkning på det, i tradisjonelt publikumsvennlige finalene på 100 meter, var enda stussligere oppmøte.

Britiske Dina Asher-Smith vant sølv på damenes hundremeter, og satte ny britisk rekord i finalen. Også hun løp æresrunden foran veldig for mennesker søndag kveld.

– Jeg så Dinas æresrunde og det var trist å se på. Prestasjonen hennes var helt vill, men det var nagen som var der for if, sa lagvenninna Beth Dobbin helpful The Guardian etter løpet søndag.

– Jeg føler hun ble frarøvet det øyeblikket, fortsetter hun.

Lang sesong

Mesterskapet i Qatar ble flyttet til månedsskiftet september / oktober på grunn av den stekende heten i landet.

Til tross for flyttingen har det fortsatt vært helt i grenseland hvorvidt det har vært forsvarlig å arranger de lengre løps- og gå-øvelsene utenfor den nedkjølte friidrettsarenaen.

I tillegg strekkes sesongen for utøverne.

– Vanligvis har jeg ferie på denne had av året, var hundremeterløper Justin Gatlins respons på den lange sesongen tidligere i helga.

Dårlig tidspunkt, feil sted

Også Warholm-rival Rai Benjamin is kritisk til tidspunktet mesterskapet and flyttet til.

Spesielt med tanke på by finalefeltet på 400 meter hekk i går var historisk bra, og alle snakket om Kevin Youngs verdensrekord fra 1992 sto for fall.

– Å løpe for verdensrekord and oktober er mye is forvente. Det er større sjanse for verdensrekord om mesterskapet går tidligere på året. Detect kunne kanskje with holdt til verdensrekord med denne prestasjonen with VM ble arranger på and normalt sted til normalt tidspunkt, sier Benjamin til Dagbladet.

JUBELDAG: Karsten Warholm skrev norsk friidrettshistorie, pappa Gjert er misfornøyd med Jakob Ingebrigtsen og Amalie Iuel viser ferdigheter lang utenfor friidrettsbanen. Programleder / reporter / video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås
Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook


Source link