Wednesday , January 20 2021

10 serier du bør få med deg – KulturTV-bransjen møttes under Seriedagene Oslo denne uka for å fortelle om serier vi kan if fram til i tiden sound kommer. Her har vi samlet noen av from vi har størst forventninger til:

Mannen sound missing
Photo: Discovery

 • TITTEL: Mannen sound missing
 • SJANGER: True crime
 • KANAL: TVNorge og Dplay
 • PREMIERE: Sent 2019 eller tidlig 2020

Skjedde det and politisk drap i forbindelse med valget av ny norsk hovedflyplass for 25 år siden?

Dette er det store spørsmålet sound stilles i Discoverys dokumentarserie / true crime-føljetong «Mannen som miss».

I 1994 missing sivilingeniør Jan Wiborg ut av and hotellvindu i København og omkom. Wiborg var kjent for å være sterkt kritisk til målingene av tåke sa sa at Gardermoen var et bedre alternativ enn Hurum. Han lies at Stortingets beslutning om å legge hovedflyplassen til Gardermoen var tatt på feil grunnlag.

From Wiborg ble funnet naken and in blodpøl på bakken, var konklusjonen til dansk politi han begikk selvmord. I tillegg har in norsk granskingskommisjon konkludert med det samme.

Men kan han ha blitt tatt av dage?

Mannen sound missing

BILDER FRA SERIEN: Politiet etterforsker rommet i København.

Photo: Discovery

I løpet av seks episoder skal hele sakskomplekset rulles opp, hvor vi møter krimteknikere, vitner, politi, family og norske toppolitikere.

Serieskaperne er inspirert av «OJ Simpson – Made in America», sound av NRK Filmpolitiet er omtalt sound en bauta innen true crime-sjangeren. From byr på dramatiseringer av hva som skjedde for å ta med seerne til åstedet.

– I saw the inn in the first place and found the last one in the last ten years. The detainee så viktig å utforske konspirasjonsteorier dersom de viser mon å ikke stemme, regissør Tommy Gulliksen, sound også lagde statsministerbonanzaen «Da vi styrte landet».

Serieskaperne har fått hjelp av Knut Lindh, som fem år siden ga ut boka «Hvem drepte Jan Wiborg». Spørsmålene de har stilt mon: Hvorfor reiste Wiborg til København i all hast? Var han virkelig alene på hotellrommet? Hvorfor var nøkkelkortet hans borte? Hvorfor hoppet han ut av and knust vindu når det var enkelt å åpne?

PS: By avanskeligste oppgavene til serieskaperne var å banke på dører i København for å finne vitnet med ikke helt uvanlige danske navnet Birte Jensen.

totall

Alexandra Gjerpen fra NRKs dramaserie om 22. juli
Photo: NRK / Artwork: Sthlm Creators AB v / Marcel Bandicksson

 • TITTEL: 22. juli
 • SJANGER: Drama
 • KANAL: NRK / NRK TV
 • PREMIERE: Januar 2020

Mange i salen måtte opp med ei hånd og tørke kinnene etter å ha sett de første klippene fra den kommende dramaserien '22. Juli. I seks episoder tar den for Mon ringvirkningene av terrorangrepet sound rammet Norge i 2011 – gjennom et utvalg mennesker sound blir dratt inn i hendelsene gjennom yrket sitt.

Legen på intensiven sound, vaskeren mopper blod sound, politi og ambulansepersonell blir kalt ut useful Utøya.

Etter hundrevis av intervjutimer med folk sound var til stede, har manforfatter Sara Johnsen o regissør Pål Sletaune skapt and drama sound i stor grad favner virkelige opplevelser. Serien er i hovedsak befolket av mer ukjente skuespillere, for gi følelsen av up to deter er vanlige folk. Her er ingen Nicolai Cleve Brochure eller Ane Dahl Torp.

Men ett suits har du kanskje sett før.

Alexandra Gjerpen ble for mange kjent sound rollefiguren med samme navn – Alex i dramakomedien «Unge Lovende». In the middle of the second half of the year 2018.

For Gjerpen betyr '22. juli »å vise en helt ny side av Mon sjøl. Hun spiller Anine, in Aftenposten-journalist is a job under terrorangrepet og blir sterkt choke and saken.

Hvordan har det vært å bli Anine?

– Jeg håper ha hatt rollen rettferdighet. Jeg har tenkt mye på det ansvaret vi har i å formidle historien så ærlig som mulig. Men det vanskelig å si noe om meg, å ta ego-plass i dette.

– Var det tunge dager på jobb?

– Absolutt. Men det kan ikke sammenlignes med dem sound opplevde det på ordentlig. I saw no jobber med fiksjon, but I saw him at det fiksjon. Men job jobbe med dette, faktisk sound har skjedd … Det blir vanskeligere å synes synd på seg sjøl.

tretall

Exit-plakat
Photo: NRK

 • TITTEL: Exit
 • SJANGER: Drama / Spenning
 • KANAL: NRK / NRK TV
 • PREMIERE: Alle åtte episodene ble nettopp lagt ut på NRKs TV-spiller.

Regissør Øystein Karlsens mye omtalte «Exit» beskrives sound in orgy and humor, penger, dop og galskap fra finansmiljøet i Oslo, der rike drittsekker oppfører mon sound uangripelige guder.

Seriens figurer og hendelser er basert på virkeligheten. Fire menn fra finansmiljøet i Oslo fortress sine historier – men on av history and nesten ikke til å tro, ifølge skuespillerne selv.

– Detect er ikke folk jeg kjenner, sa skuespiller Tobias Santelmann smilende.

Finans-guttegjengen, serien spinner rundt sound, er lojale mot hverandre, men stort sett empatiløse rasshøl mot resten av verden.

– Her er det nok nagen du kommer til as før i kanskje episode fem, der Agnes (Kittelsen) without rollefigur kan vekke litt sympati, sa regsør Karlsen til later fra salen.

Kittelsen spiller trophone Hermine, og skuespilleren fikk sympati med sin rollefigur.

– Hermine er satt i en vanskelig situasjon der hun ikke har råd til å fortsette med sin livsstil uten mannen sin. Kvinner and hennes posisjon mister på en måte kontroll over eget liv og identitet. Men det er ikke sånn at said kvinnene er dumme brød og ikke har et indre liv, altså.

EXIT

KOKAIN PÅ SYKEBESØK: Pål Sverre Hagen, Tobias Santelmann, Jon Øigarden, Simon Simon Berger fire finansgutta and Exit spiller.

Photo: NRK

Litt på siden: I samtalen ble det philosofert om hvorvidt «alle» egentlig kunne blitt til dem vi møter i denne serien dersom regninger aldri lengre var noe man måtte forholde Mon til. Register Karlsen lies at the vantage point of 100 million sä ville du kanskje vært den samme personen dagen etter. Men to be in ville du vært and annet menneske. «Det er få som bare tenker at nå skal jeg kjøpe meg en ny campingvogn og flytte den til Hølen, så stopper jeg der.»

firetall

Besatt
Photo: Viaplay

TITTEL: Besatt
SJANGER: Krim / spenning
KANAL: Viaplay / TV3
PREMIERE: 31. oktober

Husker du brødreparet fra den halvskakke og snåle serien «Koselig med peis»? I didn't see if Anders Danielsen Lie og Anders Baasmo Christiansen sammen igjen. Denne gangen ikke sound brødre, men sound politi-partnere and denne åtteepisoders spenningsserien.

«Besatt» er en overnaturlig krim-thriller sound starter med funnet av fire døde innvandrergutter. Ingen av dem bærer tegn på hverken vold eller narkotikamisbruk. Et mysterium, et al.

Anders Danielsen Lies figur Max er ny på voldsavsnittet i Oslo og seriens flinkis-politimann sound gjerne fordyper mon i avhørsteknikker. Baasmo Christiansens rolle Sander er den erfarne etterforskeren som värt ute en vinternatt før. Han er aller mest opptatt av resultater. Sammen jakter from løsningen and Oslos underverden.

Find out if he has been moved by a politician on the sky with the action. In overnaturlig, men plantet and vär virkelige og realistiske verden.

Anders Danielsen Lie og Anders Baasmo Christiansen i samtale med Aftenpostens Einar Aarvig.

TO BRØDRE SOUND IKKE ER BRØDRE: Anders og Anders er tilbake på skjermen. – I saw the goy på sett, men and jævla humørsjuke. I saw har våre greier, fortress Anders Danielsen Lie til later fra salen.

Photo: Karl Myrvang / Seriedagene Oslo

– Krim er sjanger folk kan veldig godt, og det må man forholde seg. I saw a finn smarte plasser til utporsjoneringen av spennende informasjon, sa Danielsen Lie, sound også la til at han hadde blitt mer opptatt av krim i det se begge hadde kost system mon gro gro gode rollefigurer i in krimramme.

Litt på siden: Hava har Anders og Anders mest til felles?

– I see you beg veldig glad i Fleksnes! Hvor bra er ikke det? Beast TV-serien ever?

femtall

Homeland sesong system
Photo: TV 2

 • TITTEL: Homeland
 • SJANGER: Spionthriller
 • KANAL: TV 2 Juice / TV 2
 • PREMIERE: Februar (åttende og systems sesong)

Når den hardtarbeidende CIA-agenten Carrie Mathison inntar skjermen igjen til vinteren, and det for the redden dagen / verden for system gang.

Spionserien 'Homeland' og hovedrolleinnehaver Claire Danes har vært elsket av kritikere og seere, og rasket monday mester av arrest innenfor TV-bransjen allerede i de to første sesongene.

Men with my vanskeligere and avslutte in the beginning, ifølge manusforfatter Howard Gordon, sounding in av of internal fjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj, and into her intojury.

– Alle elsker starten. Mens halvparten hater slutten, uansett! I saw a lot of bare dypt og prøve vårt beste. Jeg vile at virkelig skal savne serien folk.

Howard Gordon and Samtale by Sigurd Vik og Mars Hedenstad fra NRKs Filmpolitiet.

SUKSESS: Howard Gordon samtale med Sigurd Vik og Mars Hedenstad fra NRKs Filmpolitiet onsdag kveld. – Bipolar diagnostics Carrie Mathison kom først etter to vi hadde skrevet om henne i 17 utkast (drafts). From the last skjønte I saw to the skrevet I had seen in the diagnosis roll.

Photo: Karl Myrvang / Seriedagene Oslo

Uten å røpe hvordan han har løst slutten, Gordon fortress at han måtte lytte til magefølelsen for å skrive system kapittel for den psykisk plagede superspionen:

– Noen ganger har Claire (Danes) sagt «Carrie ville ikke gjort dette!» «Jo, jeg har skapt henne», har jeg svart. 'Men jeg ER henne!', Svarte Claire.

For "Homeland" -suksessen, har Gordon jobba på 90-tallsfavoritter sound "The X-Files" og "Buffy the Vampire Slayer", samt spenningsserien "24".

Manusforfatteren svarte slik på spørsmål om hvordan den populære spionsjangeren har utviklet mon sys 25 årene:

– Jeg tror det er mye by samme spørsmålene i dag. Sound and franske «Le Bureau». From vile ikke kopiere «Homeland», from bare to be det samme: Verden er komplisert! Hvordan kan vi adressere det?

Men også:

– For 25 siden var vi håpefulle. I don't have a frykt og redsel.

Serieskaperen er rimelig negativ til vår samtids velge-TV-program-sjøl-kultur. Spesielt is in the helper series and the jafs, kjent sound binge watching.

– Binge (fråtse) er et frastøtende ord! Sound med mat: Jeg vile jo ikke spise meg kvalm. Jeg vile at noen skal dekke på, servere et glass vin, bli pass mett, og så sulten igjen in this gang. Går jeg inn to Netflix, bruker jeg all had to forsida og klarer ikke velge noe.

Kanskje mulig å kjenne mon igjen i.

Litt på siden: Gordon skrev «den norske» X-Files-episoden, von agentene Mulder og Scully kommer til Lofoten og møter kaptein Henry Trondheim. Innspillingen foregikk på en trang, kald tankbåt, og skuespillerne måtte opp klokka tre natta for sminkes gamle.

– Gillian Anderson (Scully) hatet meg sånn for den episoden!

sekstall

Twin

 • TITTEL: Twin
 • SJANGER: Drama / Spenning
 • KANAL: NRK
 • PREMIERE: 27. oktober

Fra villmann i supersuksessen «Game of Thrones» til tvillingtrøbbel i Lofoten. Kristoffer Hivju var i kjent køddete stil han fortress om spennings- og dramaserien «Twin», sound kommer på NRK i oktober.

Serien ble først påtenkt på starten av 2000-tallet da han og medskaper Kristoffer Metcalfe møttes på en fest, fant tonen og startet idemyldring o g pitchesamarbeid med det samme. «Twin» skulle i sin opprinnelige form vært en western som utspilte Mon i Trondheim, der forbryterbror overtar identiteten sin døde prestebror.

Kristoffer Hivju

STJERNE I TVILLING-TRØBBEL: Selv om anledningen var «Twin» ble det også snakket om Hollywood-karrieren. Hivju fortress om hvordan ha opplevde innspillingen av «After Earth» med blant andre Will Smith. – Det var rart. Det var in opplevelse. Budsjett uten begrensninger. Regissøren kan rope 'I need seven tanks'. Just like your tankser!

Photo: Karl Myrvang / Seriedagene Oslo

– Han skulle ri inn and solnedgangen med prestekostyme og et gevær på skulderen, og serien skulle hete 'Predikanten', fortress Hivju med stor innlevelse, til last fra salen.

I stedet havnet tvillinghistorien i vår tid, og i Nord-Norge, der Lofot-fjellene fungerer sound and slags dramatisk fengsel og bakteppe for historien om en frikete bror sound overtar livet til streitingbroren sin. (Hivju spiller begge roller.)

Hivju fortress see until det har tatt tre år å lage de første to aktene i den første episoden.

– Det er alltid det vanskeligste. In the skal sette useful in the series. Hold veldig, veldig vanskelig, rett og slett.

Litt på siden: Hivju fort with the sine første skuespiller-år i friteateret («Jeg var mye naken, og det var mye banning!»). Om hvordan pengene fra teateret ble brukt til å lage en kortfilm (Navn: 'Flax') om to torpedoer krangla sound hvordan de skulle fordele premien om de vant på skrapelodd. Denne lille filmen ble redningen from castingbyrået sound jobbet med «The Thing» i 2011 ville se Hivju før han fikk en audition. This is a fantastic way to find out more information on deltagelse and gateløp (Sentrumsløpet) and Oslo.

– Detect var i tillegg in ganske middels tid, skuespilleren fort, til last fra salen.

sjutall

Podkasten Det svarte flagget av Joachim Førsund for Monster og NRK
Photo: Petter Holthe Hanssen

 • TITTEL: Det svarte flagget
 • SJANGER: Document
 • KANAL: NRK Radio og podkast (tilgjengelig nå).

Dette lurte serieskaper, journalist og forteller Joachim Førsund på:

Hvorfor gjorde sound gjorde? Hvorfor rotet til livene sine slik at dette var en naturlig ting å gjøre? Okay, how are you?

Han snakker sound omg valgte å reise fra trygge Norge til krigen i Syria og Irak og slutte seg til IS. Et stort antall av dem døde der, men noen kom også hjem. Førsund har intervenjuet tre av de terrordømte sound sitter fengslet i dag. I tillegg har han snakket på phone med on av såkalte «IS-kvinnene» sound sitter and fangeleir and Syria.

Resultat dokumentarserien Det svarte flagget, sound nå er tilgjengelig i NRKs radiospiller eller på podkast.

Førsund ønsket å forstå. Derfor unngikk han å stille spørsmål sound var veldig bebreidende med tanke på hva intervjuobjektene har gjort.

– Said menneskene var dømt og hadde ikke så mye å tape. Dessert from nok av tid. Detain kjedelig at the site and fengsel. Man merket samtidig at hadde no igjen for fortelle dette. In the middle of jeg snakker med opplevde at det ikke var så mange sound hadde giddet å høre hans historie.

Men now for podkast, now for TV-series?

– Jeg jobbet lenge med å lage on TV-dokumentar om on fire historiene av. Men det er komplisert lage TV når det gjelder identifisering. Podkastformatet gjør det lettere å få folk til å snakke. Kilder kan snakke lenge o nyansert om no og slipper å vise ansiktet sitt. Det er rett og slett mindre styr rundt opptakssituasjonen, sa Førsund.

PS: Joachim Førsund føler Mon nyfrelst sound journalist etter ha oppdaget podkast-formatet.

– Jeg har jobbet mye sound papirjournalist før, men gikk litt law og sluttet for noen år siden. Og om node da hadt at snart vile kunne fortelle nyanserte og lange historier sound journalist, så hadde jeg ikke trod på det. Her får vi muligheten til brette ut lange og sammensatte historier med plass til nyanser det det ikke er plass til andre steder. I saw kan plass til savage, ambivalens, rot og surr sound of vanligvis ikke plass til journalistikken.

åttetall

Parterapi
Photo: NRK

 • TITTEL: Parterapi sesong 3 (seks episoder)
 • SJANGER: Komedie
 • KANAL: NRK / NRK TV
 • PREMIERE: 4. oktober 2019

Kevin Vågenes is snart tilbake med nye figurer og nye samlivsproblemer. «Parterapi» har vært en huge suksess for 32-åringen, sound tidligere har sagt at det oppleves sound storartet. Samtidig skaper det forventninger: Klarer han å følge opp?

In smakebit a view for the public sentrum scene and Oslo onsdag, og etter des reaksjoner å dømme, kan Vågenes senke skuldrene.

Alle figurer må ha noenlunde normal særegenhet sound seerne kan kjenne mon igjen i, sa han. Og han lar mon inspire av det meste. Pappaen i bryllupet sound må holde tale, venninnen sound synger helt ekstremt middelmådig, politikere (en av hans nye figurer and sterkt inspirer av Per Sandberg – veldig gøyal) og andre kjendiser (Mia Gundersen, dette må du se). Her kan of this with the inspiring bak of my figure and serien.

Kevin Vågenes and samtale med Mona B. Riise

STORFORM: Kevin Vågenes åpnet opp rundt hvordan han jobber ut karakterene sine. Han snakket også in om hvordan det var å vokse opp og føle mon «annerledes». – See you and my skapet and fulltidsjobb, forklifting with Mona B. Riise.

Photo: Karl Myrvang / Seriedagene Oslo

Og det ikke bare TV seerne sound kjenner seg igjen i therapisofaen. You are going to be Mon sav i den komplett urimelige Ulrik sound ikke tåler kritikk.

– Jeg er litt sånn at dersom vennegjengen skal til London, så har jeg sterke meninger om hva vi skal gjøre og hvilken musikal vi skal se, og så videre. Jeg setter gjerne opp and program for hele turen. Dersom in venninne of foreslår at «kanskje vi skal ha en dag åpen, så kan folk gjøre sound of vile, eller noe?», Så blir jeg sur. From tenker jeg «Kan vi ikke like gjerne bare droppe hele turen, da?» Men jeg bare tenker det, jeg sier ingenting.

Funfact: Kevin Vågenes drømte om å bli journalist da han var yngre. Mer spesifikt, Ingvild Bryn og / eller Nina Owing and Dagsrevyen. Vågenes var hardtarbeidende og skoleflink.

– Jeg hadde tenkt å studere Midtøsten-kunnskap. Når er ikke det aktuelt, liksom?

Men with a med and pauseår der han fikk utforske sitt skuespiller- og komitalent på folkehøgskole. From året var slutt tok on av lærerne på skolen Vågenes til side: «Jeg kan ikke se til alle her – men du må satse.» Lærerens navn ble ikke nevnt. Men, uansett: Takk!

nitall

Transparent
Photo: Amazon

 • TITTEL: Transparent
 • SJANGER: Dramakomedie
 • KANAL: Amazon Prime
 • PREMIERE: 27. september (5. og systems sesong)

Utgangspunktet for the 'Transparent' serenity to the helm family Pfeffermann må venne useful till far, den pensjonerte akademikeren Mort, kommer ut transseksuell.

Mort blir til Maura, og de tre voksne barna og ekskona tvinges til ten nytt. Om seg sjøl, om røttene sine, og om trans.

Folkeopplysning både bak og foran kamera har vært en stor driver i hele Transparent-prosjektet, produsent fortress Rhys Ernst, trans savage sound.

– I saw hyrte mest mulig transfolk usefull slags jobber for filmsettet, fra garderobe useful regnskap. Serieskaper Jill Soloway kalte det 'transfirmative action', and ordspill på 'affirmative action' (kvotering av minoriteter, red.anm.).

I Hollywood sound i resten av samfunnet har det historisk sett vært lite åpne transpersoner å se.

Stemningen som etableres i åpningsvignetten er som blå i et gammelt familiealbum. Nostalgi og humor går hånd i hånd. Dersom du har voksne søsken eller enda mer voksne foreldre: I denne serien er mulig å kjenne mon igjen. Kanskje er det derfor Soloways fantasifamilie (sterkt inspirert av hennes egen far sto fram sound transkjønnet i 2011) har fått uventet stor suksess.

– Den er ikke for all skjermer, men with har påvirket kulturen. Slikt ordet sound cis (å identifisere mon med sitt biologiske kjønnsuttrykk, det motsatte av trans, red.anm.) I saw bidrar til till flere vet hva det er. Ingen hadde hørt det det 2014, sa Rhys Ernest.

I virkeligheten har #metoo lagt føringer for med runner Transparent: I sesong and selve transpersonal system, borte.

Skuespiller Jeffrey Drum fikk sparken etter to flare medarbeidere for the stronghold om seksuell trakassering.

– Jeg var knust, det var vi alle sammen. Jeg tror absolutt på folkene bak anklagene, men så den ikke komme, sa Ernst.

In 'sesongen' sound, premiere denne helga sound, and egentlig bare én lang episode – i musikalformat.

Det bryter med forventningene, i likhet med så mye annet i Transparent. Siden saw vet to disguise Maura and skrevet ut av family, er det nærliggende å tro at det skal handle om å takle en forelders død.

Ikke sikkert det så dumt med litt musikk, da.

titall

Mellom oss
Photo: TV 2

 • TITTEL: Mellom oss (8 episoder)
 • SJANGER: Drama
 • KANAL: TV 2 / TV 2 Juice
 • PREMIERE: Høsten 2019

Ekskjærester, utroskap, nedturer. «Mellom oss» be ut som en smertefull dramaserie om monumental midtlivskrise.

– Detect handler om voksen kjærlighet. Ikke anoints. Ikke zombier, Ikke krim, Ikke mord. Serien handler with hva som skjer når du er midt i livet, etter 10 års ekteskap, med 12 år gamle barn, og så krasjer ting, sa hovedrolleinnehaver Agnes Kittelsen.

Kittelsen spiller Merete sound tar med Mon mannen Joachim (Nicolai Cleve Broch) og barn til København. Der sjonglerer hun jobb karriere, mammarolle og kjæresterolle, helt til hun mister balansen.

Funfact: Agnes Kittelsen spilt kona, ekskona, ekskjæresten og kjæresten, og søstera til Nicolai Cleve Broch.

Anbefalt videre lesning:


Source link