Thursday , November 14 2019
Home / netherlands / Verkeer opgelet: mogelijk honderden trekkers naar Groningen in Assen – New Articles

Verkeer opgelet: mogelijk honderden trekkers naar Groningen in Assen – New ArticlesLTO Noord riep zaterdag alle leden op om voor 12 uur naar het provinciehuis in Groninger binnenstad en Assen te komen. From geluiden on leden LTO Noord en uit appgroepen zijn nu dat mogelijk zo'n 300 leden bereid zijn trekker op stappen om mee you aan het protest in Groningen. Ook andere boerenorganisaties haken aan.

In goede banen

LTO Noord staat in contact met de politie over het in goede banen leiden van de trekkeroptochten. Het plan is vooralsnog dat de boeren op drie verschillende locaties buiten Groningen verzamelen, waarna ze optrekken richting het provinciehuis. Hier wordt een delegatie ontvangen door landbouwgedeputeerde Henk Staghouwer. Hij zegt bereid te zijn het gesprek met by boeren aan te gaan. ,, Zeker, altijd ”, aldus de gedeputeerde.

In Assen is zaterdagochtend nog overleg geweest tussen LTO, risk jongerenvereniging DAJK en provincie over nieuwe stikstofregels, maar voer de boeren zonder het gewenste resultsat.

‘Verder dan landelijk beleid’

From boeren zijn boos over beleidsregels van het IPO (Interprovinciaal Overleg) met stikstofafspraken waar alle provincies afgelopen week hun handtekening onder gezet hebben. ,, From provincies gaan verder dan het landelijk beleid. Het heeft een dusdanig zwaar effect op eleven bedrijfsvoering, dat wij eisen dat dit herzien wordt ”, zegt Alma den Hertog, voorvrouw van LTO Noord Groningen.

From boeren willen dat from provinces Groningen en Drenthe hun handtekeningen weghalen afspraak leader, zoos vrijdag from provincie Friesland al deed in spontan als verhit boerenprotest bij het provinciehuis in Leeuwarden.

‘Communicatie niet goed’

From nieuwe afspraken gaan volgens LTO Noord teel ten koste van de boeren. Vergunde stikstofruimte voor boeren die niet gebruikt wordt, mag ingezet worden voor bijvoorbeeld bouwprojecten. ,, Het is allemaal veel genuanceerder. Communicator maar is niet goed geweest ”, zei stikstofgedeputeerde Henk Staghouwer vrijdagavond.

The location of the hotel is located in the center of Groningen rijden, the hotel is located in Aduard. ,, Er worden hier zo'n 50 boeren op trekkers verwacht ”, zegt eigenaar Jens Kingsma. ,, Maar er zijn 700 leden, dus ik zet voor de zekerheid wel extra koffie. ”


Source link