Sunday , November 17 2019
Home / netherlands / Van Bommel neemt 'herbal' Viergever en Hendrix rode kaarten kwalijk | NAKED

Van Bommel neemt 'herbal' Viergever en Hendrix rode kaarten kwalijk | NAKEDPSV-trainer Mark van Bommel again Nick Viergever in Jorrit Hendrix kwalijk dat zaterdag uitwedstrijd tegen FC Utrecht rood kregen. Met negen tegen elf kon PSV weinig meer inbrengen tegen from Utrechters, die van 1-0 uitliepen naar and 3-0-overwinning.

"We gaven wedstrijd zelf weg door twee domme rode kaarten", zei Van Bommel at afloop in Stadion Galgenwaard tegen FOX Sports.

Zowel Viergever (68th minute) als Hendrix (75th minute) kreeg rood at the harde tackle is at the inmenging van de VAR. Scheidsrechter Danny Makkelie hoefde from beelden maar kort te zien om alsnog de rode kaart te trekken.

"Ik heb from overtredingen nog niet teruggezien, maar als and scheidsrechter zo snel in zo overtuigend rood trek dan dan zegt dat wel wat. Misschien is dom niet helemaal het juiste woord, maar als je 1-0 achter staat moet je geen rode kaart krijgen. Dat neem ik ze zeker kwalijk, het zijn twee ervaren jongens. Al pakken ze niet expres rood. Ik vind ook niet dat ze hun hoofd verloren, maar het mag gewoon niet gebeuren. "


Scheidsrechter Danny Makkelie toont Nick Viergever of rode kaart. (Photo: Pro Shots)

'1-0 round hadden we goen stage'

Van Bommel ziet from rode kaarten ook als voorname oorzaak nederlaag voor van PSV in Utrecht, thuisclub kort kwam on rust met elf tegen elf al op voorsprong. Viergever veranderde and afstandsschot Sander van der Streek van richting, doelman waardoor Jeroen Zoet kansloos was.

"Round 1-0 hadden we een goede phase," zei Van Bommel. "Wij konden ook scoren. He was nog niets aan hand, maar dan moet je wel in wedstrijd blijven."

"Met tien tegen elf iceofde ik er ook nog en zelfs met negen man hebben we druk gezet. Wat dat betreft kan ik de jongens niets verwijten. Iedereen heeft tot het einde gevochten, maar met twee man minder is dat wel een stuk moeilijker. "


Jorrit Hendrix druipt af in Stadion Galgenwaard. (Photo: Pro Shots)

Viergever in Hendrix missen hoogstwaarschijnlijk duel met AZ

Door goals by Adam Maher on Sean Klaiber werd het pijnlijker voor PSV, dat volgende week in de thuiswedstrijd tegen AZ gehavend zal zijn door of 'rode' avond in Utrecht. Hoogstwaarschijnlijk word for Viergever in Hendrix namelijk geschorst, waiteror niet beschikbaar zijn tegen from Alkmaarders. Tuchtcommissie van KNVB buigt zich maandag over from kaarten.

Komende donderdag kunnen Viergever in Hendrix wel gewoon in actie komen. PSV speelt dan in from Europa League thuis tegen LASK Linz. From wedstrijd in het Philips Stadion begint om 21.00 uur.

Bekijk of uitslagen, Stand and program in Eredivisie


Source link