Wednesday , November 20 2019
Home / hungary / Extra vdelmet kapott az androids Chrome

Extra vdelmet kapott az androids ChromeBiztonsgosabb vltak belpsi mezket tartalmaz weblapok.

A tbbsg valsznleg emlkszik mg az elssorban az Intel processzorok biztonsgi problmi miatt tavaly janurban kitrt botrnyra, br egyes hibk ms gyrtk kzponti egysgeit s mobileszkzket is rintettek. The szmtgpek alaplapjaihoz s az opercis rendszerekhez szmos frissts rkezett az utna kvetkez hnapokban, az are the Intel amelyekkel trsai megprbltk hatstalantani the hardveres eredet srlkenysgeket, Plusz egyes alkalmazsok kszti egyni mdokat talltak is arra, hogy nehezebb tegyk the sebezhetsgek kihasznlst the keresztl szoftvereiken.

Forrs: mentatdgt / Pexels

Az egyik ilyen extra vdelmet kapott alkalmazs to Google Chrome szmtgpes vltozata volt, egsz pontosan Chrome 67-ben debtlt a vdekezsre kitallt oldalelszigetelsi mechanizmus. Ez biztonsgi szempontbl remek adalknak bizonyult, azonban olyan 20 szzalkkal level to bngsz amgy is sokat kritizlt memriafelhasznlst, gy to Google egszen eddig nor is tette elrhetv to Chrome androidos verzijban.

Most rszlegesen megvltozott a helyzet: az androids Chrome 77-ben a cg csendben aktivlta a biztonsgi funkcit, azonban csak a legalbb 2 GB memrival rendelkez eszkzkn, s kizrlag a bejelentkezsi mezap tartalte merzap tartalte

Tesztelsi jelleggel egyelre csak a megfelel androidos eszkzk 99 szzalkn aktivlta to Google az oldalelszigetelst, a maradk 1 szzalknyi eszkz kontrollcsoportknt funkcionl.

Ezzel prhuzamosan to Chrome 77 szmtgpes kiadsban lv oldalelszigetels is jelents fejlesztseket kapott, amelyeknek ksznheten akkor is kpes lehet megvdeni adatokat a tmadktl, ha azok sikeresen tvettel klezzzny render

Ha szeretne mg tbb rdekes techhrt olvasni, akkor kvesse az Origo Techbzis Facebook-oldalt, kattintson ide!


Source link