Wednesday , September 23 2020
Home / bulgaria / Тумба озверели цигани пребиха призовкар в “Ботунец”, нарушавал спокойствието на длъжник (Обзор)

Тумба озверели цигани пребиха призовкар в “Ботунец”, нарушавал спокойствието на длъжник (Обзор)[ad_1]

Мария Велева, Борислав Цоков и съдия Александър Ангелов (отляво надясно)

5 минути го млатили по главата шефът на Софийския районен съд иска по-тежки наказания зая

Тумба озверели роми са пребили зверски призовкаря Борислав Цоков, докато се опитвал да ноъени "Уотунец 2".

Това стана повод председателя на Софийския районен съд Александър Ангелов да поиска от Висшия съдебен съвет промяна в Наказателния кодекс, с която нападенията над съдебните служители да се наказват по-строго.

Побоят над Борислав Цоков е от 27 октомври, деня на изборите, час преди да затворят изборнити сеци Съдебният служител отива в “Ботунец”, за да връчи книжа на длъжник. Оказва се, в блока са настанени роми. “7еше 7 без 10. Почуках на вратата и отвори жена. каза ми, че човекът, когото търся, ме чака пред входа. Слязохме заедно с нея. Долу имаше тълпа от роми – мъже, жени и деца. Един от тях се приближи и със заплашителен тон ми каза: “Аз съм човекът”. Хвана ме за ръката и ме поведе настрани, за да си поговорим ”, разказа в петък Борислав Цоков. Циганинът го попитал защо чука на вратите в 9 ч вечерта. Призовкарят отговорил, че е 7 без 10. Тогава бабаитът замахнал, ударил Цоков с умрук по лицето иааа От тълпата изскочили още няколко мъже и всички се нахвърлили върху него. Ритали го и го удряли с юмруци само по главата

“Не съм ги провокирал с нищо. Предпазих с ръце слепоочията и тила си. Побоят продължи 5 минути ”, разказа Борислав Цоков. По едно време жена от тълпата извикала: “Спрете, ще го убиете!”. Те обаче продължили с издевателството. След около минута се отдръпнали. “Моля ви, спрете, тръгвам си”, казал Борислав. Тогава длъжникът побойник хвърлил документите, които били смачкани и стъпкани от него на земята 112орислав ги взел, обадил се на 112 и си тръгнал. Комоцио, кръвонасядания, счупен зъб, синини по лицето, охлузни рани рани Дни след побоя Цоков е замаян, страда огт главоболие и трудно намира думи, за да се изразява.

По случая се води разследване за телесна повреда на длъжностно лице извършителат

“Трябваше да връча стандартно съдебно съобщение за длъжник – покана за доброволно заплащане. Отскоро съм служител на районния съд, работата ми харесва. Това няма да ме откаже и ще продължа ”, каза Борислав Цоков.

"Тези инциденти ссе случват често. Два дни преди случая с Борислав друга колежка беше ритана в бъбреците в кв." Красна поляна ". Избягала е по стълбите. Нападат ги кучета. Призовкарите са снабдени с устройства срещу тях със съдействието на председателя на съда. "Агресията не е само физическа, но вербална и. Тези служители вземат по 598 лв. начална заплата. по цял ден са на улицата. Т еработят в полза на обществото, не са врагове на тези, н акоито носят съобщения" каза началникът на отдел “Призовки” в Софийския районен съд Мария Велева “Агресия а срещу призовкарите налага наказанията за посегателствата срещу тях да са както при полицаи, прокурори съдии и. Предложил съм го на ВСС "защити подчинените си председателят на Софийския районен съд Александър Ангелов.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България

[ad_2]
Source link