Sunday , December 8 2019
Home / bulgaria / Синдикат: Разполагането на централата на Пе Ес А – Фиат Крайслер в Холандия е скандално

Синдикат: Разполагането на централата на Пе Ес А – Фиат Крайслер в Холандия е скандалноГенералният секретар на Френската демократична конфедерация на труда Се Еф Де Те (CFDT) Лоран Берже определи днес като "скандален обективно" проекта на автомобилостроителите Пе Ес А (PSA) и Фиат Крайслер (Fiat Chrysler), които са пред мегасливане, да разположат централата на бъдещата компания в Холандия по данъчни причини, предаде Франс прес. Той вижда в тази стъпка "първи лош сигнал".

Шефът най-големия на френски синдикат заяви, че не разбра избора на Холандия за централа на новата компания, коментирайки пред Франс енфо информацията, оповестена от автомобилостроителите предния ден. Според него става дума за данъчен въпрос

"Това вече е първи лош сигнал, ако мога да си позволя да кажа, освен ако не ми се обясни, че има конкретна причина в Холандия", да се разположи централата на "три компании, от които нито една не е холандска" каза с ирония Берже и добави: "Това е обективно скандално".

В т Той заяви, че се учудил от новината за предстоящото сливане, тъй като то се случва няколко месеца след пропадналия брак между Рено (Renault) и Фиат (Fiat), на който френската държава се противопостави.

Вчера френското правителство изрази подкрепата си за проекта за сливане между Пе Ес А и Фиат Крайслер, оценявайки го като необходимо, за да позволи на френския автомобилостроител да постигне критична маса. То обаче ще следи особено внимателно за запазването на индустриалния отпечатък във Франция, за разполагането на централата и потвърждаването на ангажимента на новата група за създаването на европейски промишлен сектор за електрически батерии, се посочва в комюнике на министерство на икономиката и финансите.


Source link