Friday , November 22 2019
Home / bulgaria / Развод, бизнес или смърт: Новите милиардери на Америка

Развод, бизнес или смърт: Новите милиардери на АмерикаГраницата за присъединяване към най-богатите 400 американци през 2019 г. е 2.1 млрд. доларa. Мултимилиардната бариера не се е променила от миналата година, но все още си остава висока.

Въпреки това 19 души успяват да я прескочат и да попаднат за първи п т в класацията на Forbes.

Етирима от новите членове на клуба на най-богатите американци се присъединяват кем Сред тях са Джулия Кох |

Двама други – Ернест Гарсия Трети и Уилям Лаудер, пък успяват да увеличат

Гарсия, който най-младият нов член на класацията е, започва като инвестиционен анализатор, преди да се присъедини към компанията за продажба на коли втора употреба DriveTime през 2007 г. Пет години по-късно той съосновава Carvana – електронна платформа за покупко-продажба.

Тя се отделя през 2017 г. с първично публично предлагане на акции (IPO), а книжата й се представят доста добре. И бащата, и синът вече са част от класацията на най-богатите американци на Forbes.

Останалите души 13, които са на възраст между 43 и 84 г., дебютират в класацията благодарение на богатството си, което натрупват, започвайки от нулата в индустрии, като отбрана, игри и софтуер.

Най-богатият нов член на класацията тази година Тим Суийни – Epic Games

Нов в класацията е и дяловият инвеститор Орландо Браво, който е първият милиардер, роден о пук Той е бивш състезател по тенис на корт но в крайна сметка се озовава на Уолстрийт.

Някои от новите членове на Forbes 400 имат по-трудно начало. Джей Чаудри, основател на компанията за софтуер в сферата на киберсигурността Zscaler и единствен имигрант в класацията, израства в малко индийско селце в Хималаите, където нямал електричество или течаща вода като дете.

Дългогодишният инвеститор и оптометрик Хърбърт Уъртхайм пък имал дислексия и сериозни проблеми в училище, затова се присъединил към военноморските сили на 17 годишна възраст, след като преди това редовно бягал от училище.

Besто и кои са 19-те най-нови членове на Forbes 400:

Джулия Кох и семейство

Състояние: 41 млрд. долара

Източник: Koch Industries

Кох и трите й деца наследиха 42% дял в Koch Industries от нейния съпруг Дейвид, който почина през авгудии Джулия Кох е от Айова но през 80-те години се мести в Ню Йорк и работи като асистент на дизайдена

През 1991 г. приятели уреждат сляпа среща между нея и Дейвид Кох, която не минава добре. Двамата се срещат отново шест месеца по-късно и излизат в продължение на пет години, 1996

Макензи Безос

Състояние: 36.1 млрд. долара
Източник: Amazon

Като част от споразумението по развода си с Джеф Безос, Макензи получава една четвърт от дела на му в Amazon което я направи не само най-богата третата жена в САЩ, но и четвъртата най-богата в света.

Тим Суийни

Състояние: 4.5 млрд. долара
Източник: Видеоигри

Суийни основава компанията за видео игри Epic Games през 1991 г. в дома на родителите си и пуска играта ZZT на 21-годишна възраст. В днешно време над 250 милиона души основно момчета на възраст между 10 и 25 г.

Epic Games генерира 2.4 млрд. долара приходи за 2018 г. Суийни притежава една трета от компанията.

Марго Перо

Състояние: 4.2 млрд. долара
Източник: Компютърни услуги, имоти

Покойният съпруг на Перо – технологичния пионер и кандидат | Двамата се запознават на сляпа среща, докато той е студент във Военноморската академия на САЩ.

Тя дава на съпруга си чек за 1,000 долара, за да основе Electronic Data Systems, която той впоследствие продава на General Motors пре за 2.5 млрд. долара.

Нийл Блу и семейство

Състояние: 4.1 млрд. долара
Източник: Отбранителна индустрия

Лу е председател и главен изпълнителен директор на струващата 2.7 млрд. долара компания в сферата на отбранителната индустрия General Atomics. Приходите на компанията за 2018 г. възлизат на 2.7 млрд. длара.

Тя е най-известна с това, че произвежда дроновете Predator. Той и брат му Линдън купуват General Atomics, когато е компания за ядрена енергия през 1986 г.

Джанис Макнеър

Състояние: 4 млрд долара
Източник: Енергетика, спорт

,А 600 600 долара, за да се сдобие с отбор от НФЛ.

Ogenоб Макнеър натрупва състоянието си основно от Cogen Technologies долара през 1999 г.

Антъни Ууд

Състояние: 3.9 млрд. долара
Източник: Стрийминг технологии

Ууд е основател и главен изпълнителен директор на Roku – технологична компания, която дава възможност на потребителите да стриймват съдържание от Netflix и други доставчици на телеевизорите си. Roku има над 27 милиона клиенти, които през 2018 г. са стриймвали около 24 млрд. часа съдържание.

Джей Чаудри

Състояние: 3.6 млрд. долара
Източник: Софтуер за киберсигурност

Преди да основе софтуерната компания ZScaler през 2008 г., Чаудри създава четири компании. ZScaler, в която Чаудри има 46% дял, стана публична компания през март 2018 г.

Израсналият в Индия Чаудри се казва за първи път на самолет с еднопосочен билет на път за Охайо, преди да започне обучението си в Университета на Синсинати през 1980 г.

Хърбърт Уъртхайм

Състояние: 3.1 млрд. долара
Източник: Инвестиции

В продължение на шест дестилетия оптометрикът от Флорида инвестира почалбите от своята компания Той е най-големият индивидуален акционер в производителя на самолетни части Heico.

Орландо Браво

Състояние: 3 млрд. долара
Източник: дялови инвестиции

Кариерата на Браво на Уолстрийт започва през 1998 г. Сега неговата компания Thoma Bravo and една от най-успешните в сферата на дяловото инвести варая долара.

Уилям Лаудер

Състояние: 2.8 млрд. долара
Източник: Estee Lauder

Председателят на Estee Lauder се присъединява към четирима други членове на класацията Forbes 400 от семейството, благодарение на повишението с близо 50% на стойността на козметичния гигант от март насам.

Най-големият син на Леонард Лаудер (номер 25 в класацията) беше главен изпълнителен диреранапарина

Питър Гаснър

Състояние: 2.7 млрд. долара
Източник: Софтуер

Гаснър е съосновател и главен изпълнителен директор на Veeva – софтуерна компания денати Акциите на Veeva, от която той притежава около 9%, поскъпват с над 50% през последата година.

Ернест Гарсия III

Състояние: 2.3 млрд. долара
Източник: Автомобили втора ръка

Гарсия е главен изпълнителен директор и съосновател на Carvana – електронна платформа за покупкавина Той основава Carvana през 2012 г. като подразделение на DriveTime – компанията на баща му за продажба на автомобили, която има 138 автокъщи в 26 щщ

Анийл Бусри

Състояние: 2.2 млрд. долара
Източник: Бизнес софтуер

Stanусри започва работа като финансов анализатор в Morgan Stanley, след като завършва университета Браун. Впоследствие започва да работи с милиардера Дейв Дъфийлд, а двамата основават Workday – софтуерна компания в сферата на човешките ресурси и финансовия мениджмънт през 2005 г.

Джим Кавана

Състояние: 2.2 млрд. долара
Източник: IT услуги

Кавана основава доставчика на IT услуги World Wide Technology през 1990 г., а сега е главен изпълнителен директор. Преди да се впусне в технологичния сектор

Брайън Шет

Състояние: 2.2 млрд. долара
Източник: Инвестиции

Шет съосновава View Equity Partners през 2000 г. заедно с милиардера Робърт Ф. Sim. През последното десетилетие View е осъществила повече софтуерни придобивания, от който и да биносо Ет израства в Бостън. Аща му е имигрант от Индия, а майка му е ирландска католичка.

Джефри Гъндлак

Състояние: 2.1 млрд. долара
Източник: Инвестиции

Гineндлак е съсновател на компанията за договорни фондове DoubleLine Capital която управлява активи за над 140 млрд. долара.

Хенри Лауфър

Състояние: 2.1 млрд. долара
Източник: Хеджфондове

Слад преподава математика в университета | Той заема поста вицепрезидент до 2009 г., когато се оттегля.

Ад Ричисън

Състояние: 2.1 млрд. долара
Source: Обработка на работни заплати

Ричисън, който е бивш старши мениджър в компанията за човешки ресурси ADP, основава камаааааааааа Компанията пък излезе на борсата преди пет години. Той е главен изпълнителен директор на Paycom чиито акции поскъпват с 60% в последната година.


Source link